Geertruidenberg: Vestingstad aan de Biesbosch

Duik in het verleden van Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch. Wandel langs de vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen. Of geniet ontspannen op een terrasje met uitzicht op de bijzondere historische markt met leilindes, monumentale panden en de fraaie Geertruidskerk. 
Steek de Donge over en bezoek het dynamische Raamsdonksveer. Een dorp met beeldbepalende panden aan de Haven en het Heereplein. Met Fort Lunet en stellingkorenmolen De Onvermoeide uit 1890. Of stap binnen bij het leuke en goed gesorteerde aanbod aan winkels. 
Reis nog enkele minuten verder en ervaar de rustieke en agrarische kern van Raamsdonk. Fiets of wandel langs de typische Langstraat boerderijen en geniet van de oase van rust. Een bezoek aan landgoed Het Broeck is zeker de moeite waard.

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is ontstaan na de St. Elisabethsvloed in 1421. Het is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dat het één van de weinige overgebleven zoetwatergetijden gebieden in Europa is, maakt De Biesbosch tot een uniek gebied.

De Biesbosch was eeuwenlang van grote invloed op de ontwikkeling van Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Willem van Oranje gaf Geertruidenberg het recht de dure zalm, elft en steur te verhandelen door heel Europa. De stad heeft daar zo’n 200 jaar van kunnen profiteren. Tot de jaren ’70 van de vorige eeuw verdienden talloze griendhakkers, rietsnijders, biezenvlechters, jagers, vissers en landbouwers er hun brood. En nog steeds zijn de kernen van de gemeente Geertruidenberg verbonden met dit natuur- en recreatiegebied.

Supermarkt

Op ca. 700 meter afstand (lopend te doen) is er een Jumbo. Een grote supermarkt waar u al uw spullen kunt halen. Vraag in ons Havenkantoor hoe u hier het makkelijkste naartoe loopt/fietst.

VVV Geertruidenberg

Wilt u meer informatie over de omgeving. Bent u op zoek naar wandel en/of fietskaarten, u kunt met al uw vragen terecht bij het VVV in Geertruidenberg, gevestigd op de grote Markt.

RESERVEREN?

Bent u op zoek naar een plek voor uw boot neer te leggen? Neemt u dan snel contact op.

Reserveren